Hollands Kroon

10e Kerstwandeltocht over Wieringen

Advertentie:

Wie 2e kerstdag even lekker wil uitwaaien, kan de wandelschoenen aantrekken en gezellig meelopen met de kerstwandeltocht over Wieringen van Sport Nu – Mooi Wieringen. De tocht is inmiddels een traditie geworden en wordt voor de 10e keer georganiseerd. Een leuke familiewandeltocht waarbij ook honden, mits aangelijnd, zijn toegestaan.

Sport Nu is sinds 2012 Ambassadeur van het Landschap Wieringen en omgeving en weet dan ook veel te vertellen over dit mooie gebied. Op de route hebben zij een aantal leuke informatiepunten geplaatst, waardoor de deelnemer tijdens de wandeling meer aan de weet komt over dit bijzondere stukje Nederland.

Drie afstanden
Bij de kerstwandeltocht kan worden gekozen uit drie afstanden, te weten 7,5 kilometer, 10 km en 13,5 km. De drie routes gaan elk over de westkant van Wieringen. Heerlijk wandelen over smalle schelpenpaadjes en kronkelweggetjes, langs oude boerderijen, tuunwoallen, de Waddenzee en het Amstelmeer.

Na afloop van de wandeling wordt iedereen getrakteerd op een kop koffie, thee of glühwein met wat lekkers en is er gelegenheid nog even gezellig na te praten. Om alles coronaproof te laten verlopen wordt in blokken gestart tussen 12.00 en 13.30 uur bij Sport Nu – Mooi Wieringen, aan de Westerlanderweg 160 in Westerland. Deelname is 7,50 per persoon en kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee.

Aanmelden is noodzakelijk en kan door middel van het inschrijfformulier op www.sportnu.nl/kerstwandeltocht. Betalen bij aanvang van de wandeltocht. Dit moet wel contant, want er is geen pin.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button