Den Helder

Eenmalige tegemoetkoming energiekosten voor lage inkomens

Advertentie:

Den Helder – Voor lage inkomens komt de gemeente volgend jaar met een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen. Omdat in de media hierover berichten zijn verschenen, bellen veel inwoners naar de gemeente. Hieronder alle informatie die op dit moment bij de gemeente bekend is.

Op dit moment kan de gemeente nog niks doen. De gemeente wacht nog op wetgeving van het kabinet. Als de regeling kan worden uitgevoerd, zal bekend worden gemaakt wie in aanmerking komen en hoe de tegemoetkoming is aan te vragen. Dit zal bijvoorbeeld te lezen zijn in het Stadsnieuws of op de website.

De tegemoetkoming wordt eenmalig en generiek. Iedereen die er recht op heeft, krijgt hetzelfde bedrag.

Nu problemen met betaling energierekening?
Nu al problemen met de betaling van de energierekening? Neem dan contact op met de energieleverancier om een betalingsregeling te treffen. Lukt dit niet en dreigt een afsluiting, bel dan naar team Schuldhulpverlening van de gemeente, telefoonnummer 0223-671270 (maandag tot en met vrijdag, 8:30 tot 17:00 uur).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button