Den Helder

Geen mobiel corona testteam in Den Helder, nieuwe locatie in West-Friesland moet regionale capaciteit verbeteren

Den Helder – De gemeente vindt dat de corona testcapaciteit regionaal moet worden uitgebreid, maar de GGD voelt niets voor een mobiele testlocatie in Den Helder. In plaats daarvan wordt er een nieuwe locatie geopend in West-Friestland, waarmee ook de druk op de ketel in Den Helder iets moet afnemen.

Op 1 december 2021 heeft de fractie van Samen Actief Sr vragen gesteld aan het college B&W over problemen die inwoners van Den Helder ondervinden bij het maken van testafspraken. De partij had signalen ontvangen dat de maximale capaciteit voor de testlocaties steeds vaker werd bereikt. Inwoners moeten zich daarom buiten de gemeente laten testen. Volgens Samen Actief moet daarom de testcapaciteit in Den Helder worden uitgebreid, maar dit blijkt lastig. De GGD kiest niet voor een mobiele testlocatie, maar heeft wel nieuw personeel geworven. Ook heeft Defensie aangegeven de GGD te gaan ondersteunen. De capaciteit in Den Helder zal daarom iets toenemen.

Aanvullend daarop heeft de GGD besloten een nieuwe teslocatie in West-Friesland te gaan openen, mede vanwege drukte bij de locatie in Zwaag. In Wervershoof komt daarom een tijdelijke testlocatie. Dit zorgt er volgens het gemeentebestuur in Den Helder ook voor dat er meer capaciteit beschikbaar komt. “Mensen hoeven dan niet naar Den Helder als er elders geen plek is.” De testcapaciteit in Den Helder is voor de eigen inwoners namelijk voldoende, maar doordat de regionale capaciteit beperkt is komen er meer inwoners van andere gemeenten testen. Het testen zonder afspraak zal in Den Helder niet gebeuren. Dit zorgt namelijk voor een ongecontroleerde toestroom van mensen, wat niet wenselijk is omdat er in Den Helder op één locatie zowel getest als gevaccineerd wordt

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button