Overige

Scouting Jutters Willemsoord organiseert boekenmarkt en zamelt vet in

Den Helder – Scouting Jutters Willemsoord organiseert een boekenmarkt in hun clubgebouw Scoutinguldemond aan de C.G. Geusstraat 59. Maar liefst meer dan 20.000 boeken worden aangeboden op zondag 19 december van 12:00 tot 14:00 uur en op dinsdag 28 december van 12:00 tot 15:00 uur.

Voor de liefhebbers is er veel te koop voor weinig. Boeken in elk genre zoals stripboeken, romans, maar ook hobbyboeken. Wie goed snuffelt kan zeker slagen.

Inzameling
Scouting Jutters Willemsoord is begonnen met het inzamelen van gebruikt frituurvet/olie in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet is een waardevolle grondstof voor onder andere biobrandstof. Omdat het een waardevolle grondstof is krijgt de scouting een vergoeding voor het inzamelen.

Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de kliko bij ons clubhuis aan de C.G. Geusstraat 59. Inleveren kan elke zaterdag van 9:30 – 17:00 uur bij het clubgebouw aan de C.G. Geusstraat 59.

Inleveren is mogelijk van:
• Frituurvet vloeibaar
• Frituurvet vast
• Frituurolie
• Overige plantaardige oliën

Wat zijn de voordelen?
Door het inleveren van je gebruikte frituurvet helpen de inleveraars de scouting financieel een handje. Daarnaast is het goed voor een schoner milieu, aangezien het frituurvet een tweede leven krijgt als biobrandstof. Het recyclen van 100 liter frituurvet staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden autokilometers. Ook wordt met het inzamelen van gebruikt frituurvet voorkomen dat dit in het riool belandt, wat schadelijk is voor het riool en het milieu.

Vraag vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurvet hebben liggen en vraag dit mee te nemen. Hiermee worden vrienden en familie van hun frituurvet afgeholpen, waar ze ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button