Den HelderPolitiek

Verbod op happy hours en magneetvissen gaat niet door

Den Helder – Het college B&W van de gemeente Den Helder heeft naar aanleiding van de discussie tijdens de Raadscommissie Bestuur en Middelen van 6 december 2021 besloten het voorstel om happy hours en magneetvissen te verbieden uit de algemene plaatselijke verordening (APV) te halen. Tijdens die commissievergadering maakte de raadsleden duidelijk dat zij deze verboden niet wenselijk vinden en dat zij ontevreden zijn met de wijze waarop het college eerdere besluiten van de raad probeerde terug te draaien.

Twee jaar geleden had de raad namelijk al ‘nee’ gezegd tegen een verbod op beide zaken. Nu het college de APV weer moet gaan vernieuwen komt zij echter nog een keer met een voorstel voor een verbod. Dit tot onvrede van een aantal raadsleden. Het bestuur zou niet moeten proberen om een raadsbesluit bij de eerstvolgende mogelijkheid weer terug te draaien. “Ik word nu gedwongen om exact hetzelfde amendement opnieuw in te gaan dienen en vervolgens weer exact dezelfde politieke discussie te voeren”, zo liet CDA fractievoorzitter Harmen Krul weten. Pieter Blank van de PvdA zag exact hetzelfde gebeuren bij het voorstel over magneetvissen.

Het gemeentebestuur betreurt de gang van zaken maar zal de voorgestelde wijzigingen uit het voorstel voor de nieuwe APV verwijderen. “Deze voorstellen zijn bij ons aangedragen naar aanleiding van een aantal zeer recente actualiteiten en ontwikkelingen die tijdens gesprekken met onze belangrijke gesprekspartners op deze gebieden naar voren zijn gekomen. U kunt hierbij denken aan Koninklijke Horeca Nederland, politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.” In overleg met deze partners ziet het college B&W dus zeker nog steeds een noodzaak voor een verbod op beide zaken.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Bedankt voor deze komische noot vandaag.

    Super gevaarlijk; dat magneet vissen.

    (Dat er donderdag / vrijdag met regelmaat materiaal uit WOII op de kade bij de afslag wordt gedumpt, is een publiek ‘geheim’) 😁

Back to top button
%d bloggers liken dit: