GR2022HK

Wethouder Theo Groot na de verkiezingen met pensioen

Hollands Kroon – CDA wethouder Theo Groot doet niet meer mee aan de verkiezingen en is volgend jaar ook niet meer beschikbaar voor de functie van wethouder. Na twee periodes vindt hij het mooi geweest. Groot wordt volgend jaar 66 en begint aan zijn pensioen.

Op zaterdag 11 december vond de algemene ledenvergadering van het CDA plaats. Daarin werd Jan-Willem van der Klugt gekozen als lijsttrekker. Theo Groot heeft toen ook officieel bekendgemaakt dat hij niet meer beschikbaar zal zijn volgend jaar. Niet als raadslid en ook niet als wethouder. “Ik word 66 en dan vind ik het mooi geweest. Er zijn ook mensen die graag tot hun 70ste doorgaan, maar die wens heb ik niet”, aldus Groot. Volgens de wethouder bestaat er binnen het CDA ook de opvatting dat twee periodes voor een portefeuillehouder voldoende is.

Nog geen plannen
“Met een ontheffing had ik waarschijnlijk nog wel door kunnen gaan, maar ik heb zelf gewoon die ambitie niet.” Campagneleider Cees van Noorloos liet weten dat het ontbreken van Theo Groot op de kieslijst zeker niet komt door een gebrek aan vertrouwen. Wat Groot allemaal gaat doen tijdens zijn pensioen weet hij nog niet: “Achter de geraniums zitten niet, maar ik heb geen idee nog. Ik ga wel eerst een paar maanden rust nemen.” Groot heeft momenteel geen politieke ambities, maar “zeg nooit nooit”, vindt Groot. “Ik zal zien wat er op mijn pad komt.”

Groot is als portefeuillehouder verantwoordelijk voor de openbare ruimte en financiën. Sinds 2014 is hij wethouder in Hollands Kroon. Daarvoor heeft hij tien jaar in de gemeenteraad gezeten, waarvan acht jaar in de voormalige gemeente Wieringermeer en de laatste twee in Hollands Kroon. Eerder werd bekend dat Theo Meskers, collega wethouder van Theo Groot, ook niet meer op de lijst staat voor zijn partij de VVD. Mesksers houdt de opties voor het wethouderschap in Hollands Kroon of een andere gemeente echter wel open.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button