Hollands Kroon

Connexxion schrapt ‘flexbussen’ van Schagen naar ’t Veld, Dirkshorn en Winkel

Kop van Noord-Holland – De Overalflex busdienst van Connexxion, waarmee reizigers in de avonduren tussen Schagen, ’t Veld, Dirkshorn en Winkel kunnen reizen is komen te vervallen. Ook is de dienst tussen Anna Paulowna en Breezand alleen nog maar tot 18.00 beschikbaar, waar dat eerder tot 22.00 het geval was.

Overalflex is een dienst waarbij reizigers op verzoek een taxibus kunnen bestellen. Volgens Connexxion zijn de wijzigingen in de dienstregeling nodig om het vervoer weer goed aan te laten sluiten bij de wensen van de gebruikers: “We wijzigen de dienstregeling zodat de buslijnen weer goed aansluiten op de treinen of ander openbaar vervoer, maar ook de wensen van reizigers. Zo willen we voorkomen dat er lege bussen door de straten rijden of dat je niet kunt zitten, omdat de bus te vol is.”

Dat betekent wel een vermindering van de bereikbaarheid in de regio. Op werkdagen van 7.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur kan men gebruik maken van de buurtbussen, zo benadrukt het college van de gemeente Hollands Kroon. De buslijn van Medemblik naar Hoorn stop vanaf heden ook niet meer op Agriport: “De pilot met de verbinding via Agriport heeft tot nu toe weinig vervoervraag opgeleverd. Financiering van de meerkosten is de verantwoordelijkheid van de bedrijven op Agriport, maar Connexxion geeft aan dat er vanuit de bedrijven op Agriport geen behoefte meer is om de pilot voort te zetten”, aldus de gemeente.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button