Den Helder

Meer winteropvang voor dak- en thuislozen

Advertentie:

Den Helder – Dak- en thuislozen organisatie DNODoen breidt het aantal opvangplekken in Den Helder deze winterperiode uit van acht naar dertig. Acht tot tien plekken worden in het bijzonder gereserveerd voor vrouwen. Daarnaast heeft de gemeente extra ruimte gevonden in de voormalige sporthal de Slenk. Die is tijdelijk beschikbaar gesteld door aannemersbedrijf Van der Wal.

Enkele dagen geleden kondigde meerdere politieke partijen een motie aan waarmee het college wordt opgedragen de opvang voor daklozen uit te breiden. Deze motie blijkt nu grotendeels overbodig: “Het streven is om in de Slenk vanaf aanstaande vrijdag tot 20 dak- en thuislozen een slaapplek te bieden. Zij kunnen via DNODoen gebruik maken van deze extra voorziening. Overdag kunnen dak- en thuislozen terecht bij het Leger des Heils aan de Vismarkt 22.”

Wethouder Peter de Vrij: “Niemand mag buiten slapen in deze winterse periode. Ik ben blij dat we met gezamenlijke inspanningen ervoor zorgen dat we mensen die dat nodig hebben een warm onderkomen bieden in Den Helder. Er is een groep van dak- en thuislozen die varieert in grootte. Voor hen is er nu, zolang als nodig is in de winter, een warme slaapplek. Door de groep op diverse plekken onder te brengen wordt de Visbuurt ontlast. Omwonenden van de Slenk zijn per brief over de komst van de dak- en thuislozen in de Slenk geïnformeerd.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button