Den HelderVideo

Modeondernemers schenken waardebonnen aan dames met een kleine beurs (Video)

Advertentie:

Den Helder – De decembermaand is altijd een dure maand. Hoge kosten voor energie en toenemende inflatie maakt dit voor gezinnen met een krap budget niet makkelijker. Om de kerst voor deze gezinnen wat makkelijker te maken besloot een ondernemer uit Den Helder een actie op te starten.

“Ik werk ook nog in een supermarkt, en ik kom het tegen dat mensen hun boodschappen niet meer kunnen betalen. Het lijkt dit jaar veel erger dan eerst”, vertelt Christa van Caulil. Samen met Tezcan Aksoy runt zij damesmodezaak Fashion to Fashion aan de Marsdiepstraat. Om de kerstgedachte hoog te houden besloten zij om mensen die deze kerstperiode wat krap bij kas zitten te helpen. “Er zijn genoeg mensen die wel een extra glimlach kunnen gebruiken”, aldus Aksoy. Door het weggeven van een twintigtal waardebonnen hopen zij dat ook mensen met een minder grote beurs een mooie kerst te bezorgen.

“Met kerst willen mensen toch mooi gekleed, en op deze manier kunnen ook vrouwen die daar normaal misschien weinig geld voor hebben ook iets moois uitzoeken”, vertelt Aksoy. De winnaars worden uitgekozen door middel van nominaties. Inwoonsters van Den Helder die het volgens familie of vrienden echt verdienen om er met kerst mooi bij te lopen kunnen worden genomineerd door een bericht te sturen naar de ondernemers. Vervolgens worden er 20 gelukkige winnaressen gekozen. “We willen echt wat doen voor de mensen die het nodig hebben, daarom gaan we wel selecteren.”, vertelt Caulil.

Andere ondernemers aansporen
Hoewel het blij maken van een groep Helderse vrouwen belangrijk is voor het paar, is dat niet het enige doel van de actie. “Wat de actie echt sterk zou maken is als meerdere ondernemers in de stad hier aan mee zouden doen”, aldus Aksoy. Hij wil andere ondernemers aansporen een soortelijke actie op te zetten, om zo de kerstgedachte wijd te verspreiden. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, vindt hij: “Als er meer ondernemingen meedoen zou dat fantastisch zijn. Als bijvoorbeeld een bakker tien taarten kan weggeven, of een speelgoedwinkel wat speelgoed kan doneren, moet je dan eens zien hoe veel mensen je blij kan maken”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button