Hollands KroonPolitiek

Raadsvergadering Hollands Kroon geschrapt wegens gladheid

Advertentie:

Anna Paulowna – De raadsvergadering van de gemeente Hollands Kroon ging donderdagavond niet door en is verplaatst naar dinsdag 20 december. Te weinig raadsleden durfden de rit naar Anna Paulowna aan op de gladde wegen.

In afwezigheid van burgemeester Rian van Dam opende plaatsvervangend voorzitter Alexander Bügel om 20.00 uur de vergadering. Alleen Jip Pankras van SHK was te zien in de zaal. Daarom concludeerde Bügel dat er onvoldoende raadsleden aanwezig waren. Het quorum, het minimaal aantal mensen dat aanwezig moet zijn om over zaken te mogen stemmen, is de helft van de raad. In Hollands Kroon zijn dat minimaal 15 raadsleden.

Op de agenda stond onder andere de belastingverordening en initiatieven om inwoners en maatschappelijke organisaties financieel te ondersteunen. Ongeveer een uur voor de vergadering liet de griffie al weten dat er geen vergadering zou zijn: Veel raadsleden konden niet veilig de weg op vanwege de gladheid.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button