Kop van Noord-Holland

WW in de Noordkop, alleen daling in Den Helder

Regio Noordkop – Het aantal WW-uitkeringen is in november verder gedaald, zo meldt het UWV. In de drie regio’s in noordelijk Noord-Holland werden eind november 10.907 WW-uitkeringen verstrekt. Dat was een daling van 2,5% ten opzichte van oktober. Ook landelijk bedroeg de WW-afname 2,5%. Noord-Holland Noord noteerde met -1,4% de kleinste WW-daling.

Als de vraag naar personeel toeneemt, nemen werkgevers weer vaak snel jongeren in dienst. Dit is in de ontwikkeling van het aantal WW-uitkeringen goed terug te zien. In juni 2020 werden in de drie regio’s in noordelijk Noord-Holland 3.367 WW-uitkeringen aan jongeren verstrekt. Vooral na maart 2021 daalde het aantal WW-uitkeringen in deze leeftijdsgroep sterk. In november werden nog 721 WW-uitkeringen aan jongeren verstrekt, waarvan de meesten via een uitzendbureau werkzaam waren.

Noordkop
Het aantal WW-uitkeringen in Den Helder daalde met 2,8 procent en daarmee is het de enige van de vier Noordkop gemeenten waar sprake was van een daling. In Schagen bleef het aantal uitkeringen ongewijzigd, in Hollands Kroon was sprake van een stijging van 2 procent en op Texel zelfs 19,7 procent.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button