Uitgaan

Soirée Musicale met het duo Novakoski

Den Helder – Het duo Novakoski treedt op vrijdag 31 januari op voor de Alliance Française Den Helder. De Soirée Musicale  wordt voor het eerst gehouden bij Triade in de ”Jos Post Zaal”.

Novakoski is een Nederlands-Frans duo, bestaande uit Marco van Koppenhagen en Stéphanie Raimbault. Het duo laat zich inspireren door de Franse muziekcultuur en ‘La Belle Époque’, de rijke cultuurperiode aan het eind van de 19e eeuw tot aan het begin van de eerste wereldoorlog.

Marco ging in 2005 in Montmartre wonen en ontmoette daar de Franse zangeres Mademoiselle Vague (Stéphanie Raimbault). Stéphanie speelde in diverse bands en trad regelmatig op in de Parijse muziekscene. Gecharmeerd door haar zang en haar liefde voor het Franse chanson werd Marco sterk beïnvloed. Zo ontstond Novakoski.

Met de akoestische bezetting, de poëtische theatrale teksten en de melodieuze composities geeft Novakoski een eigen invulling aan het moderne ‘Chanson Française’, met een knipoog naar het klassieke Franse repertoire. Naast eigen werk speelt Novakoski covers van o.a. Serge Gainsbourg, Georges Brassens, Edith Piaf, Johnny Hallyday, Yves Montand, Boris Vian, Joe Dassin en Jeanne Moreau.

Aanvang: 19.45 uur. Entree: € 8,00 / leden en cursisten gratis. Voor een impressie: www.novakoski-musique.com. Voor meer informatie: https://afpb.nl/den-helder/.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button