Sport

Niek Schaap niet naar WK IJsspeedway

Advertentie:

Örnsköldsvik – In het Zweedse Örnsköldsvink kwam Niek Schaap uit Julianadorp zaterdag niet verder dan een gedeelde twaalfde plaats. Daarmee is zijn kans verkeken om deel te nemen aan het WK IJsspeedway.

De wedstrijd in Zweden begon goed voor Niek, in de eerste heat werd hij tweede. Daarna volgden drie heats met nul punten. Bij het ingaan van de vijfde heat was plaatsing bij de eerste acht niet meer mogelijk, maar daarin haalde hij nog een punt achter de regerend Russisch kampioen en dagwinnaar Nikita Bogdanov en de oud-wereldkampioen Dimiitri Khomisevich.

Niek na afloop: “Ik wist vooraf dat kwalificatie een dingetje zou worden. Mijn eerste heat was mooi met een score van twee punten van het maximum van drie per heat, maar de volgende drie heats kon ik niet scoren.” Vooruitkijkend: “Ik ga mij nu richten op het EK in Polen. Dat is over twee weekenden eind februari en maart. Misschien kom ik nog uit in de Zweedse Liga de komende weken, maar school en werk moeten ook aandacht krijgen.”

Schrale troost voor Niek. Er waren vijf weekenden gepland voor WK wedstrijden. Van de tien wedstrijden in totaal zijn er nog twee weekenden over. Een in Rusland meer dan 4.500 kilometer verderop en Thialf in Heerenveen. Of deze wedstrijd nog doorgaat is onzeker. Waar de kaartverkoop in november begint vermeldt de website dat er nog geen kaarten kunnen worden gekocht. Afgelopen week cancelde Inzell al het geplande weekend half maart wegens de Coronamaatregelen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button