Cultuur/NatuurUitgaan

Avondwandeling door het PWN-duin bij Den Helder

Den Helder – Het is tijd voor de eerste avondwandeling van 2023 door het PWN-duin van de Noordduinen. Zaterdag 28 januari laat een natuurgids van Landschap Noord-Holland zien wat de natuur in dit jaargetijde allemaal te bieden heeft. Het PWN-duin is het duingebied aan de westkant van het bos van de Donkere Duinen en de aangrenzende open duinen. Deze wordt beheerd door Landschap Noord-Holland.

Tijdens de wandeling vertelt de natuurgids over de veranderingen in de natuur nu het steeds weer wat lichter wordt. Zo zijn de vrouwtjesvossen in deze tijd van het jaar vruchtbaar; misschien is haar lokroep naar het mannetje wel hoorbaar.

De avondwandeling vindt zaterdag 28 januari plaats van 17:00 tot 18:30 uur. Het parkeerterrein bij De Helderse Vallei vormt het vertrekpunt. Er wordt geadviseerd goede wandelschoenen aan te trekken, maar uiteraard wel op de paden te blijven. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en een reservering terecht op www.gaatumee.nl. Het is ook mogelijk ter plekke aan te sluiten. Het is dan gewenst contant en gepast te betalen. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig bij de wandeling.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button