112Hollands Kroon

Feest in Niedorp loopt uit de hand: Agent geslagen en drie aanhoudingen

Nieuwe Niedorp – Een feest aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp is zondagavond verschrikkelijk uit de hand gelopen. Tientallen jongeren keerden zich tegen de politie en een aanwezige agent kreeg daarbij klappen in het gezicht en tegen de ribben. Ook zijn de wieldoppen van de dienstauto getrokken en is er een poging gedaan om de lichtbalk van het dak te trekken. Wijkagent Bas Dirkmaat roept iedereen die iets gezien heeft of camerabeelden heeft op zich te melden.

Volgens Dirkmaat is de situatie ontstaan door één jongen die zich heel vervelend gedroeg. Het kroegpersoneel van de Prins Maurits heeft hem meerdere waarschuwingen gegeven en uiteindelijk de politie gebeld. Die besloten de jongen aan te houden omdat hij weigerde mee te werken. Vrienden van de jongen keerden zich daarop tegen de politie: “Één collega is vervolgens mishandeld”, zegt Dirkmaat. “Ze werden beledigd, in het nauw gedreven en geslagen.” Naast een gezwollen neus heeft de agent er gelukkig weinig aan overgehouden. Ook de dienstauto is beschadigd. De wieldoppen werden gesloopt en ook de lichtbalk werd bijna slachtoffer van de vandalen.

Het feest, de ‘Toppers van Oranje’, met onder andere Rene Le Blanc, Helemaal Hollands en Henk Wijngaard, was al om één uur die middag begonnen. Het incident met de politie vond plaats om half acht in de avond. “Er hadden er een paar al flink veel gedronken, maar je verwacht zoiets niet in een klein dorpje. Het is echt heftig geweest voor de aanwezige collega’s”, aldus de wijkagent. Volgens Dirkmaat heeft er zes jaar geleden een vrijwel identiek incident plaatsgevonden op dezelfde locatie. Dit keer waren er acht agenten en twee hondengeleiders nodig om de situatie te kalmeren. Ze zijn in een linie gaan staan en hebben uiteindelijk drie aanhoudingen verricht. De politie doet verder onderzoek en de wijkagent vraagt iedereen met informatie om zich te melden via 0652044908 of per mail naar bas.dirkmaat@politie.nl.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button