Kop van Noord-HollandNoord-HollandPolitiek

Heemraad Marjan Leijen genomineerd voor beste bestuurder

Noord-Holland Noord – Marjan Leijen uit Warmenhuizen is door nieuwsplatform Binnenlands Bestuur en onderzoeksbureau Necker genomineerd voor de titel ‘Beste bestuurder van 2022’. Leijen zit voor de PvdA in het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De onderzoekers oordeelde dat Leijen van alle waterschapsbestuurders in Nederland vorig jaar beste was op het gebied van bekwaamheid, betrouwbaarheid en betrokkenheid. Nu neemt ze het op tegen de beste bestuurders uit de 12 provincies.

“Leijen wordt gezien als een betrokken en vasthoudend heemraad. Zij is deskundig, altijd gericht op wat mogelijk is en houdt als bestuurder solidariteit, leefbaarheid, het milieu en onze toekomst altijd in het achterhoofd”, zo valt te lezen op de website van de verkiezing. Haar portefeuille bestaat uit de waterketen: Het afvalwater, de slibstrategie en bijvoorbeeld de zuiveringswerken. Haar nominatie is mede tot stand gekomen door haar doortastendheid en gedrevenheid belangrijke stappen worden gezet, aldus Binnenlands Bestuur.

De nominaties worden opgesteld in samenwerking met lokale en regionale volksvertegenwoordigers, bestuurders, secretarissen en griffiers. Zij geven aan wie zij het afgelopen jaar vonden uitblinken. Daaruit volgen 13 nominaties: Één bestuurder voor alle waterschappen samen en per provincie ook één bestuurder. In de tweede ronde bepaalt het publiek wie van de genomineerden de beste bestuurder is. Stemmen kan via de website van de Beste Bestuurder. Uit Noord-Holland is wethouder Marjolein Moorman van de gemeente Amsterdam genomineerd. Ook is er een aparte verkiezing voor beste bestuurder onder de 40. Daar is onder andere wethouder Axel Boomgaars van de gemeente Hoorn voor genomineerd.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button