Hollands Kroon

Ook Hollands Kroon krijgt energiecoaches

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon is op zoek naar mensen die energiecoach willen worden. Een energiecoach helpt andere inwoners bij het besparen op de energierekening. In Den Helder startte de gemeente eerder een initiatief met betaalde krachten. In het geval van Hollands Kroon gaat het om een vrijwillige positie.

Iedereen die de mensen uit Hollands Kroon wil helpen om de energierekening te verlagen kan zich aanmelden: “Veel bewoners lukt het prima om radiatorfolie te plakken, uit te zoeken of een warmtepomp een goed idee is of om een subsidie aan te vragen voor nieuw glas, maar sommige mensen komen er moeilijk uit en kunnen wel wat hulp gebruiken”, aldus de gemeente. De coaches zullen vooral advies geven en incidenteel ook moeten helpen bij zaken als het aanbrengen van tochtstrips of het vervangen van lampen.

De gemeente wil ten minste 7 mensen opleiden tot energiecoach. Zij krijgen 6 dagdelen een training bij het Duurzaam Bouwloket, dat kan in de avond of overdag. Daarna wordt in overleg gekeken welke activiteiten en tijdsinvestering gepast zou zijn. De eerste serie is vanaf 16 februari op donderdagochtenden van 9.30 tot 12.30 uur. De tweede op donderdagavonden vanaf 9 maart tussen 19.30 en 22.20 uur. Voor de deelnemers is er een onkostenvergoeding. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij de gemeentelijke aanjager energiebesparing via ferdinandpronk@hollandskroon.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button