Den HelderPolitiek

Stefan Milatz vervangt opgestapte fractievoorzitter D66

Den Helder – De opgestapte D66 fractievoorzitter Jildau Meijer wordt vervangen door haar partner Stefan Milatz. Dat liet Meijer zondag weten tijdens het radioprogramma ‘De week op zondag’ van Regio Noordkop. Milatz stond bij de verkiezingen in maart op de vierde plek van de kieslijst. Meijer kon nog niets zeggen over de positie van D66 binnen de huidige coalitie, alsmede de vraag of de partij een nieuwe wethouder mag gaan leveren.

Op 11 januari jongstleden lieten zowel Meijer als D66 wethouder Chris de Koning weten de Helderse politiek te verlaten. De kersverse fractievoorzitter verklaarde dat het raadswerk haar te veel tijd kost en niet te combineren is met haar studie. Tijdens de radio-uitzending van Regio Noordkop afgelopen zondag voegde zij hieraan toe dat ze de werkdruk van de gecombineerde verantwoordelijkheden mogelijk had onderschat. Daarnaast gaf ze aan verrast ze zijn geweest door de cultuur binnen de raad, die erg competitief zou zijn.

Meijer ontkende dat haar vertrek iets te maken zou hebben met het vertrek van de wethouder. Beiden zouden onafhankelijk van elkaar tijdens het kerstreces hun conclusies hebben getrokken. Opmerkelijk is dat de vertrekkend fractievoorzitter naar eigen zeggen pas een dag voordat de ontslagbrief van De Koning werd gepubliceerd op de hoogte was van zijn vertrek. Of D66 een nieuwe wethouder zal gaan leveren kon Meijer niet zeggen. Ook over de positie van de partij binnen de huidige coalitie en of deze twee zaken van elkaar afhangen is nog geen duidelijkheid.

Partner volgt haar op
Wat wel al duidelijk blijkt is de persoon is die Meijer gaat opvolgen als gemeenteraadslid. Hoewel Arvid Post als nummer drie op de kandidatenlijst als eerste recht heeft op de zetel, zei Meijer dat hij hiervan af gaat zien. In plaats van Post neemt de partner van Meijer, Stefan Milatz, straks plaats in de raad. Hij stond direct onder Post op het stembiljet en kreeg 14 stemmen, ten opzichte van de 294 die Meijer kreeg.

In tegenstelling tot Meijer, die ook in aanloop naar de verkiezingen zichtbaar actief was voor D66, was haar partner dan ook meer op de achtergrond aanwezig. Milatz is op dit moment voorzitter van D66 Den Helder. Die positie zal iemand anders moeten gaan invullen. Meijer gaf aan niet van mening te zijn dat de opvolging door haar eigen partner kan zorgen voor een verkeerde beeldvorming. Milatz heeft volgens haar namelijk veel kwaliteiten die een goed raadslid maken.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Tjongejonge, het moet toch niet gekker worden: raadszetels die gewoon worden doorgegeven aan de partner. Wat een trieste vertoning. En hoe veelzeggend dat een stel als dit, dat net komt kijken, de tweede en vierde plaats kan bezetten op de kieslijst van een politieke partij. Wat is dat toch met de Heldere gemeentepolitiek? Veertien stemmen kreeg het nieuwe raadslid. Veertien! En dan toch een deel van de bevolking mogen vertegenwoordigen…..Dit kun je toch niet meer serieus nemen? Wat betekent democratie nog in Den Helder?

  2. Ach geen paniek , er is nog zo’n familie partij in Den Helder . Heel normaal hoor.
    Noemen zich iets van Behoorlijk Bestuur of zoiets.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: