Texel

Stichting Thijssehuis (Texel) opgericht

Advertentie:

Texel – Het Thijssehuis op Texel heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De directeuren van Young4Ever, Artex-Kunstenschool en KopGroep Bibliotheken hebben namelijk hun handtekening gezet bij Notariskantoor Hoogerheide. Daarmee is de oprichting van stichting Thijssehuis een feit. Met het zetten van de krabbel is de officiële basis gelegd voor een nauwe samenwerking in een gezamenlijke huisvesting in Den Burg.

Het Thijssehuis wordt een gebouw van twee lagen, waarin de ruimten van Artex, de bieb en Young4Ever door elkaar lopen, zodat de organisaties samen een geheel vormen. In het nieuwe culturele centrum kunnen mensen onder meer boeken lenen, muziekles volgen, tentoonstellingen bezoeken en meedoen aan verschillende activiteiten. Ook Radio Texel krijgt een plek in het Thijssehuis.

Het ontwerp van het Thijssehuis lag in handen van architectenbureau DP6. Zij hebben een stijlvol en functioneel gebouw ontworpen, die past in de omgeving. De stichting, die nog op zoek is naar een aannemer, opent in de loop van 2024 haar deuren voor het publiek.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button