Sport

VV Succes behoudt koppositie

Hippolytushoef – VV Succes heeft de zware uitwedstrijd tegen Petten zondag met 1-3 gewonnen. Het team van trainer Ben Visser blijft met drie andere teams aan kop van de vierde klasse staan.

Zonder de geblesseerde Youri Jansma, Bart de Kleine en Toine Bugel mocht Succes afreizen naar Petten. Op zondagochtend kwam ook nog de zieke Jesse de Jonge op de absentielijst. Luc Schouten mocht daardoor in de basis starten op de rechterflank. Afgesproken was om scherp te beginnen, maar in de eerste minuut mocht een aanvaller van Petten alleen op de keeper af na een fout van Succes. Tom de Visser kwam goed uit en wist redding te brengen.

Succes kwam iets beter in de wedstrijd en creëerde een paar mogelijkheden. In de 22e minuut reageerde Succes niet goed genoeg bij een uitbraak van Petten, en Malvin Robert schoot knap raak van 25 meter.

Jeroen Norder
Dertien minuten later redde de doelman van Petten uitstekend op kopbal van dichtbij van Jeroen Norder. Diezelfde speler werd in de 44e minuut nog een keer gevaarlijk. Na de rust gaf Norder in de 48e minuut aan dat hij vervangen moest worden met een blessure. Terwijl zijn vervanger aan het inlopen was tikte hij de bal na een scrimmage uit een corner over de lijn 1-1. Direct daarna werd hij vervangen door Merijn van der Bie. In de 74e minuut moest Jeffrey Tuin ook geblesseerd vervangen worden. Pim Mereboer was zijn vervanger.

In de 81e minuut brak Tom Kamp goed door, en zijn strakke voorzet werd goed binnengelopen door Luc Schouten: 1-2. Jornt Jonkman raakte ook geblesseerd, maar er was al drie keer gewisseld waardoor hij de wedstrijd toch moest volmaken. Vijf minuten voor tijd redde de Petten doelman goed op een schot van Bram Dekker, vanuit die corner kwam de bal bij Tom Kamp die de beslissende 1-3 vanaf rand van de zestien meter binnenschoot. In de 88e minuut kwam Bram Dekker nog oog in oog met de doelman, maar deze wist weer een treffer te voorkomen.

Opgetogen
Ben Visser was na afloop opgetogen. “We zijn blij, heel blij met deze punten”, stelde de trainer. “Petten vocht voor elke meter en beschikte over een hecht team met een uitstekende spits en een zeer betrouwbare keeper. We kwamen daardoor moeilijk in ons spel. We bleven wel tot het einde geloven in een resultaat en wisten mogelijkheden te creëren. We beschikken ook over spelers die dan toch het verschil kunnen maken met hun scorend vermogen. We hebben niet onverdiend gewonnen, maar kwamen wel met de schrik vrij.”

VV Succes reist over twee weken af naar Texel. Zondag 5 november is De Koog de tegenstander.