Den HelderHollands Kroon

Deen verkoopt de supermarkten aan AH, Vomar en Deka (update)

Noord-Holland – Supermarktketen Deen heeft een overeenstemming bereikt met Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt over de intentie alle winkels van Deen Supermarkten aan deze drie partijen te verkopen. Alle filialen van Deen Supermarkten worden uiteindelijk omgebouwd tot een van deze drie supermarkten.

In de komende maanden verandert nog niet zoveel. Vanaf de tweede helft van 2021 zullen de winkels een voor een omgebouwd worden naar de nieuwe formules. Ook voor medewerkers blijft een groot deel hetzelfde zoals het nu is. Zoveel mogelijk medewerkers behouden hun baan. De mensen die werkzaam zijn bij de winkels, de bloemencentrale, het distributiecentrum voor versproducten, de centrale voor droge kruidenierswaren aan de Neutronweg, de centrale warme keuken in Hoorn en het distributiecentrum in Beverwijk blijven hun baan behouden.

Winkels
In de Noordkop zijn Deen Supermarkten in Julianadorp, Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwerf. Als het plan doorgaat, krijgen de meeste winkels de Albert Heijn- (39), sommige de Vomar Voordeelmarkt- (22) en de overige winkels de DekaMarkt-formule (19). Dinsdagmiddag zou bekend worden welke winkel, welke beoogde formule krijgt. Het gaat hier om een voorlopig plan, want hiervoor moet de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten nog worden verkregen. De Deen in Julianadorp wordt een Albert Heijn, net als die in Anna Paulowna en Wieringerwerf. De supermarkt in Breezand gaat verder onder de vlag van Deka.

Door de omvang van de nodige investeringen heeft de familie Deen in goed overleg met de directie besloten een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen aan deze drie partijen met hun wortels en hoofdkantoor in Noord-Holland. Deen Supermarkten heeft vertrouwen in Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt, alle drie bedrijven met een Noord-Hollandse achtergrond en een lange staat van dienst.

Volgende stap
Nu deze stap is genomen, gaan de mededingingsautoriteiten bestuderen of de verkoop door kan gaan. Daarnaast buigen de vakbonden en de ondernemingsraden zich nu over het sociaal plan. Als deze stappen goed doorlopen worden, verwacht Deen dat de verkoop over een aantal maanden rond is.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button