Hollands KroonVideo

Landbouwmuseum slachtoffer van fraude (video)

Breezand – Duiters, Polen, Hongaren: wekelijks staan ze voor de deur van het toekomstige landbouwmuseum van Jack Vermaire. Ze denken een goede deal te hebben gesloten voor een trekker of hakselaar, maar komen bedrogen uit. Een oplichter gebruikt het adres van het museum en de naam van een voormalige handelaar uit Breezand op zijn website. Als blijkt dat de kopers voor niets komen, loopt de spanning vaak op. Jack Vermaire is het zat: “Het is zorgelijk. Ik durf hier nog niet te wonen.”

Sinds Jack Vermaire in november het bedrijfspand aan de Wijdenes Spaansweg in gebruik heeft genomen is het een komen en gaan van buitenlandse kopers die verwachten hun landbouwvoertuig op te kunnen halen. “Ze kijken door het raam en zien trekkers staan, maar dat zijn museumstukken. Ze hebben zeshonderd tot duizend kilometer gereden en soms wel tienduizend euro aanbetaald en willen niet met lege handen vertrekken.”

Het resultaat is een reeks van ongewenste gasten in de bedrijfshal, onaangename confrontaties en bedreigingen. “Ik probeer ze uit te leggen dat ze zijn opgelicht en de meesten snappen het wel, maar het is soms ook wel bedreigend als er drie man de hal binnenstapt.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button