Texel

Texel start 27 februari met vaccineren

Den Burg – Het vaccineren van ouderen en zorgverleners start 27 februari op Texel. De start op het eiland op zaterdag 27 februari is iets later dan op de andere Waddeneilanden. Daar is deze week mee begonnen.

Dat Texel een paar dagen later volgt heeft te maken met de omvang van het eiland. Het inwoneraantal op Texel is vele malen hoger (14.000) dan bijvoorbeeld Vlieland (1.100) of Ameland (3.700). Het aantal ouderen, kwetsbaren en zorgverleners is op Texel hoger dan op de andere eilanden. De organisatie is daardoor complexer, zo laat de GGD weten.

Dat er toch al snel met het vaccineren kan worden begonnen heeft te maken met de goede samenwerking tussen lokale huisartsen, gemeente, huisartsenorganisatie HKN en GGD Hollands Noorden. In TXL sporthal aan de Emmalaan in Den Burg wordt vanaf 27 februari een groep eilanders opgeroepen. Het gaat daarbij om de mobiele 80-plussers, zorgverleners uit de verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en wijkverpleging. Deze operatie duurt totaal vier dagen. Enkele dagen later zijn de kwetsbare inwoners in kleinschalige woonvormen aan de beurt.

In de periode van 2 tot en met 5 maart worden zij gevaccineerd. De leeftijdsgroep tussen 75 en 79 jaar is op 16 en 17 maart aan de beurt. Ook deze groep krijgt het vaccin in de sporthal. Dat er twee weken tussen de eerste en de tweede groep zit, heeft te maken met de beschikbaarheid van het vaccin.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button