Den HelderSport

Wethouder De Vrij bezoekt en verrast sporttalenten

Den Helder – Negen glunderende gezichten. Daar keek Peter de Vrij afgelopen zaterdag 13 februari naar. De wethouder sportzaken reikte op deze ochtend de sportpenningen van de gemeente Den Helder uit. De sporters kregen deze als waardering voor hun geleverde prestaties in het afgelopen jaar. Met een bos bloemen in de ene en waardecheque en de penning in de andere hand verblijdde hij de negen sporters namens de gemeente en Team Sportservice. De Vrij werd vergezeld van de kinderburgemeester Lotte Mollema (10).

Jordy van Kesteren van Team Sportservice: “Normaal gesproken reiken we die sportpenningen samen met de gemeente uit tijdens een grootse avond in De Kampanje: het Sportgala. Maar we snappen allemaal wel dat dit niet mogelijk was dit jaar. Dus we moesten op zoek naar een alternatief, want we vinden het wel van belang om deze sporters elk jaar in het zonnetje te zetten. Ze leveren een topprestatie die best wat aandacht verdient.”

De rondgang door Den Helder en Julianadorp was in een uiterst select gezelschap. “Echt alleen de wethouder, de kinderburgemeester en fotograaf Peter van Aalst waren erbij. Wij hebben besloten om vanwege de beperkingen niet mee te gaan. Hopelijk kunnen we het volgend jaar weer grootser aanpakken”, spreekt de buurtsportcoach uit.

De sporters die de sportpenning kregen, zijn Yasmina Hooijmans, Gillian van Genderen, Mike Tuin (alle drie jiu jitsu), Anette van Dok, Jet Kleine, Tessa Mosch, Bianca Groot-Oden en Suzanne Mosch (alle vijf zwemmen), Ciska Bosma (kogelstoten gewichtheffen), Gillian van Genderen en Mike Tuin (beiden jiu jitsu). De atleet Djoao Lobles kon de sportpenning niet ontvangen omdat hij op deze dag de mogelijkheid kreeg een indoorwedstrijd te lopen. Hij ontvangt zijn waardering een andere keer.

Titel NOCNSF
Om in aanmerking te komen voor een gemeentelijke sportpenning moet de sporter minimaal een titel behaald hebben bij een door het NOC
NSF erkend kampioenschap. Het moet hier gaan om een NK, EK of WK.

Alle zaterdag gemaakte foto’s zijn te zien op de website van Team Sportservice Den Helder en op Facebook.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button