Kop van Noord-Holland

Bestuurders doen mee aan 30 dagen gezonder

Noordkop – Na het succes van vorig jaar daagt GGD Hollands Noorden opnieuw alle inwoners van Noord-Holland Noord uit om in maart mee te doen met de actie “30dagengezonder”. Denk aan 30 dagen op tijd naar bed, niet snoepen, vegetarisch eten, elke dag 10.000 stappen zetten of elke dag je smartphone een uurtje uit. Iedereen, jong en oud, kan mee doen. Vorig jaar deden er bijna 7.500 mensen mee, 90% van de deelnemers hield de uitdaging vol en heeft er positieve ervaringen aan overgehouden.

Iedereen kan wel iets bedenken wat voor hem/haar gezonder is. Maar… weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. Daarom helpt de GGD jou om samen met veel anderen in maart in actie te komen voor je gezondheid. Samen is het nog leuker en het werkt. Belangrijk is dat je kiest voor een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen volhoudt. Op de website zijn diverse ideeën te vinden voor uitdagingen.

Verschillende bestuurders uit Hollands Kroon, Schagen, Den Helder, Hoorn, Koggenland, Dijk en Waard, Castricum en Alkmaar vragen aandacht voor een gezonde leefstijl door zelf de uitdaging aan te gaan. De wethouders en burgemeesters dagen zichzelf uit om gezonder te snacken, meer fruit te eten, frisdrank te vervangen door water, 10.000 stappen te zetten, meer te sporten of geen alcohol te drinken.

Wethouders
Wethouder Mary van Gent van de gemeente Hollands Kroon gaat in de maand maart gezond snacken: “Koekjes, chocolade en chips zijn bij lekkere trek vaak makkelijk gepakt. Maar in maart zorg ik ervoor dat de gezondste keus de makkelijke keus is, door fruit, kwark en rauwkost bij de hand te hebben.” Tjitske Biersteker-Giljou, wethouder van Den Helder, daagt zichzelf uit om gezonder te gaan drinken. Ze gaat haar kopje koffie of glas frisdrank vaker laten staan en neemt in plaats daarvan een lekker glas water.

Iedereen kan zich tot en met 1 maart aanmelden via de website. Door de aanmelding ontvangen de deelnemers de hele maand maart inspirerende tips en adviezen. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers om vol te houden. Volg de actie ook op de website en maak kans op mooie en gezonde prijzen. Deelname is gratis.

Alleen of samen?
Meedoen kan individueel of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en je houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld tijdens de lunch samen wandelen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button