Den HelderVideo

Eindelijk serieus onderzoek naar gevonden resten bij ‘t Kuitje (video)

Den Helder – Bij natuurgebied ‘t Kuitje vond Eddie Mallekoote vorig jaar enkele menselijke resten. Ook delen van een ogenschijnlijk in de Tweede Wereldoorlog neergestort vliegtuig werden gevonden, maar twijfel over de vondsten maakte dat Eddie lange tijd het gevoel had dat het allemaal niet zo serieus werd genomen. Daar komt nu verandering in, binnenkort volgt serieus onderzoek in het gebied.

Zijn eerste vondst meldde hij bij de politie en ook de luchtmacht en het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) werden op de hoogte gesteld. De botresten werden meegenomen, maar later vond Eddie nog meer menselijke resten. Een vertegenwoordiger van de luchtmacht bezocht samen met Eddie het gebied en kwam later, zonder dat Eddie hiervan op de hoogte was gesteld, nogmaals terug. Toen werden opnieuw vele materialen meegenomen.

Onlangs ontdekte Eddie opnieuw resten van wat lijkt te gaan om inzittenden van een in de oorlog neergestort vliegtuig. Ook zijn inmiddels meer restanten van het toestel zelf gevonden. Al met al is het inmiddels genoeg reden voor luchtmacht en NFI om nog dit voorjaar groots onderzoek te verrichten. De hoop van Eddie is dat aan de hand van de gevonden resten de identiteit van de betrokken personen kan worden vastgesteld, zodat de nabestaanden voor eens en voor altijd duidelijkheid krijgen.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo is AV-specialist bij Regio Noordkop. Ze woont in Julianadorp, is 25 jaar en is bereikbaar via sanne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button