Den Helder

Fietspad Breewijd wordt verlengd

Julianadorp – Het vrijliggende fietspad langs de Breewijd wordt verlengd tot aan de Zuidwal. Aannemer Gebr. Min B.V. start maandag 21 februari met de aanleg vanaf de rotonde Zuiderhaaks / Breewijd. Deze klus duurt zeker tot eind april.

Een veilig fietspadennetwerk is belangrijk voor alle verkeersdeelnemers. Daarom is in 2018 het vrijliggende fietspad langs het noordelijk deel van de Breewijd aangelegd (tussen de Van Foreestweg en de Zuiderhaaks). Aansluiting op de zuidelijker gelegen fietspaden door de wijken, liet nog op zich wachten. Deze aansluiting komt er nu door een fietspad aan te leggen tot de bocht met naar de Zuidwal (tussen de Zuiderhaaks/Vogelzand 40/Wierbalg 13).

Uitvoering
De aannemer begint maandag 21 februari met het verwijderen van het groen. Twee bomen en ander groen (bosplantsoen) moet plaatsmaken voor het nieuwe fietspad. Deze worden op een later moment gecompenseerd door de aanplant van vijf nieuwe eiken. Nadat ruim baan is gemaakt, volgt de fundering en daarna de asfaltlaag voor het fietspad.

De aannemer informeert aanwonenden tijdig als er in de buurt van de woning gewerkt gaat worden. Tijdens het werk zal er ongetwijfeld hinder/overlast ontstaan. De aannemer probeert dit zoveel mogelijk te beperken.

De gemeente wil de inwoners er op wijzen dat het werkterrein een gevaarlijke plek kan zijn voor kinderen. Het is beter om ze tijdens de werkzaamheden niet in dit gebied te laten spelen. Voor nadere informatie. Neem contact met de toezichthouder Roel Spijker, via r.spijker@denhelder.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button