Overige

Reizend Alzheimer Café weer van start in Hollands Kroon

Wieringerwerf – Na twee jaar beperkingen door Corona start opnieuw een reizend Alzheimercafé in de gemeente Hollands Kroon. Het onderwerp van de eerste middag is ‘Omgaan met Dementie’.

Wanneer iemand getroffen wordt door een dementie is dit van invloed op zijn of haar gedrag. Deze veranderingen zijn voor de omgeving niet altijd te begrijpen en daardoor moeilijk om mee om te gaan. Gastspreker deze middag is Liesbeth Rijk. Zij heeft een enorme ervaring als casemanager bij Geriant. Liesbeth gaat hierover in gesprek en behandelt verschillende situaties. Waarom zijn die verandering soms zo ingewikkeld en hoe is hier zo goed mogelijk mee om te gaan. De gespreksleider deze middag is Angelique Vlaar. Tijdens deze middag is er ruimte voor het uitwisselen van informatie met andere bezoekers en het stellen van vragen aan professionals. Bij de informatietafel zijn folders en andere materialen inzien.

De eerste bijeenkomst van dit jaar is op donderdag 24 februari om 14:00 uur in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. De inloop vanaf 13:45 uur met koffie en thee. Het Alzheimercafé duurt tot ongeveer 16:00 uur. De toegang is gratis. De Cultuurschuur is gevestigd aan het Loggersplein 1 1771 CE Wieringerwerf. In verband met het beperkt aantal bezoekers, is het noodzakelijk dat belangstellenden zich aanmelden via nelteeuwisse@quicknet.nl of telefonisch 06 22372553.

Maandelijkse informatie
Mensen met dementie, mantelzorgers, professionals, mensen in opleiding en vrijwilligers in de zorg en overige belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de maandelijkse informatie over deze bijeenkomsten bij b.palsma@alzheimervrijwilligers.nl. Voor meer informatie is Mevrouw Rensing bereikbaar 06 22372553.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button