Kop van Noord-Holland

Aantal WW-uitkeringen in de regio neemt weer toe

Regio Noordkop – Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Holland Noord is in januari gestegen. Volgens het UWV is dat niet bijzonder, omdat het aantal WW-uitkeringen in januari vrijwel elk jaar toeneemt. Dat is te verklaren doordat veel contracten lopen tot en met het einde van een kalenderjaar. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen met 23 procent gedaald.

Vooral in de horeca en bij uitzendbureaus steeg het aantal WW-uitkeringen sterker dan landelijk, zo meldt het UWV. De stijging van het aantal WW-uitkeringen betekent weliswaar dat er voor werkgevers iets meer direct beschikbare kandidaten zijn voor openstaande vacatures, maar dat betekent niet dat de krapte op de arbeidsmarkt minder wordt gevoeld. Ook in de komende jaren zal in veel sectoren de vraag naar personeel het aanbod van kandidaten overtreffen. Dat geldt vooral in technische beroepen in de bouw en industrie, maar ook voor functies in de ICT, zorg en het onderwijs.

Regio
In de Kop van Noord-Holland zag Texel het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van een maand eerder het sterkst stijgen, met 14,3 procent. In Hollands Kroon was dit 9,9 procent, in Schagen 8,3 en in Den Helder bleef de ‘schade’ relatief beperkt, met een stijging van 6 procent.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button