VV Succes geeft ruime voorsprong uit handen

Hippolytushoef – VV Succes heeft thuis tegen Hugo Boys een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven. De ploeg uit Hippolytushoef begon uitstekend en liep uit naar 3-0. Daarna ging het beduidend minder en kwam de tegenstander nog op gelijke hoogte.

Bij de gastheren ontbraken Dennis Norder, Jeroen Norder en Stef de Koning wegens langdurige blessures. Daarnaast moesten Jeffrey Tuin en Jesse de Jonge zondagmiddag ook geblesseerd afhaken. Pieter Mulder keerde wel weer terug bij de wedstrijdselectie.

Succes ging fanatiek van start, maar het was Hugo Boys dat in de eerste vijf minuten twee grote kansen kreeg. Beide keren zat er echter een been van een Succes verdediger tussen. Vlak daarna was het bij Succes wel raak: Toine Bugel maakte de 1-0. Enige minuten later tekende Bram Dekker voor de 2-0. Na 29 minuten leek Succes op rozen te zitten toen Dekker uit een vrije trap ook nog de 3-0 binnen tikte. Hugo Boys deed voor de theepauze nog wel wat terug: in de 44e minuut werden ze weer eens gevaarlijk met een verre ingooi. Deze werd slecht verwerkt door de verdediging van Succes en de 3-1 werd binnengeschoten.

3-2
In de rust werd duidelijk dat Toine Bugel door een blessure niet verder kon, waardoor Succes weer een sterkhouder moest missen. Hugo Boys kwam na dik een uur spelen weer helemaal terug in de wedstrijd: opnieuw was er een verre ingooi, waaruit de bal via de lat bij de spits van de bezoekers kwam. Hij kopte de 3-2 binnen.

Twintig minuten voor tijd was er bij Succes de rentree van Pieter Mulder, die na een jaar blessureleed weer terug was. Hugo Boys ging daarna vol voor de gelijkmaker en was enkele keren gevaarlijk, maar in de omschakeling kreeg Succes ook mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Ver in de blessuretijd viel de gelijkmaker dan toch. De bal werd herhaaldelijk in het strafschopgebied gepompt en helaas voor Succes viel de bal in de laatste actie van de wedstrijd goed. De spits kopte de 3-3 binnen. Hierna floot scheidsrechter van Lith af.

Teleurstelling
Trainer Ben Visser was natuurlijk zeer teleurgesteld over de uitslag. “We missen nog steeds een aantal bepalende spelers en we hebben weinig trainingsminuten kunnen maken vanwege de weersomstandigheden van de afgelopen weken”, vertelde Visser na afloop. “Als ik dat meeweeg en zie hoe het team vandaag gespeeld heeft, en hoeveel werk ze hebben verzet als team kan ik daar alleen maar complimenten voor geven. We speelden tegen een erg goed voetballend team en hebben tot de laatste seconde geknokt. Het enige wat we verzuimd hebben is het uitdelen van de genadeklap geweest. De wedstrijd duurde tien seconden te lang hoorde ik langs de lijn en dat was het ook helaas. Volgende week spelen we tegen Victoria O in Obdam.”