Den Helder

METIP en Rabobank slaan handen ineen om innovatie in regio Den Helder te stimuleren

Advertentie:

Den Helder – Maritime Emerging Technologies Innovation Park, kortweg METIP, heeft donderdag een samenwerkingsovereenkomst van drie jaar afgesloten met Rabobank. Het doel van de samenwerking is het versterken van de innovatieve kracht in regio Den Helder. Directeur Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord Esther Zijl is in haar nopjes met de samenwerking: “We zijn heel trots met Rabobank als partner van METIP.”

De ondertekening vond plaats in het pand van METIP op de voormalige marinewerf Willemsoord. METIP is een innovatiecentrum, community, fieldlab, techhub en broedplaats waar technologieën innovatief worden ingezet voor maritieme, marine en offshore toepassingen. Bij METIP wordt onder meer gebruikgemaakt van virtual reality, dronetechnieken en 3D-prints en scans. “Er zijn hier heel veel bedrijven actief”, vertelde Esther Zijl. “Wat kleinere bedrijven, die nog in technologie aan het doorontwikkelen zijn, maar ook bedrijven die vanuit de marine zijn ontstaan en de technologie wat meer in de samenleving willen brengen. Soms gebeurt het ook andersom: echt die crossovers.”

“METIP is één van de grotere projecten waar Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord verantwoordelijk voor is”, vervolgde Zijl. “Deze overeenkomst wordt eigenlijk ook een soort natuurlijk moment dat METIP een eigenstandige organisatie wordt.” Na een introductie van METIP en Simulatie Centrum Maritiem, dat in het pand op Willemsoord is gevestigd, werd met het zetten van de handtekeningen de deal officieel beklonken. Dat werd gedaan door Esther Zijl en Harry Nieuwenhuizen, de coöperatieve directeur van Rabobank.

‘Innovatie heel belangrijk voor de regio’
Nieuwenhuizen is erg tevreden met de samenwerking. “Innovatie is heel belangrijk voor de regio”, lichtte hij toe. “Dat willen wij graag stimuleren in de hele regio Noord-Holland Noord.” In de overeenkomst staat onder meer opgesteld dat Rabobank METIP gaat ondersteunen bij de voorgenomen verzelfstandiging. Ook gaat het METIP handvatten bieden voor het aanboren van nieuwe netwerken en uitwisseling van kennis op het gebied van opkomende maritieme technologie.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button