Den HelderHollands KroonRegio Noordkop

Minidocu over Rein Veldboer te zien via Regio Noordkop TV

Advertentie:

Regio Noordkop – Journalist Evert Marsmans komt door zijn werk voor het Noordhollands Dagblad regelmatig in aanraking met kunst en kunstenaars. Vaak duikt hij veel dieper in de materie dan strikt noodzakelijk en dat was ook het geval bij beeldhouwer Rein Veldboer. Het leverde uiteindelijk een korte documentaire op, die vrijdagavond in première gaat op Regio Noordkop TV.

“Het materiaal dat ik niet direct in de krant kwijt kon is de achtergrond voor deze documentaire”, vertelt Marsmans. “Ik kreeg de gelegenheid om van begin tot eind over zijn schouder mee te kijken, terwijl Rein een vrouwentorso maakt in hout. Een onderneming van maanden, waarvoor we diverse malen in zijn atelier en in zijn woonomgeving zijn komen filmen. Een uniek proces dat we konden vastleggen, omdat het hele team zonder vergoeding wilde meewerken.”

Dat team bestaat uit filmer Mattijs Peters, regisseur Charlotte de Koomen, geluidstechnicus Ruben Marsmans en fotograaf George Stoekenbroek.

Rein Veldboer aan het werk.
Smaakt naar meer
Het was voor Marsmans de eerste documentaire die hij maakte, maar het smaakt naar meer. “Het werk en het resultaat zijn me zo goed bevallen dat ik hoop in de toekomst meer van dergelijke films te maken. De onderwerpen dienen zich aan en ook hebben zich al meerdere mensen aangeboden om een volgend project technisch mogelijk te maken. Er gloort zelfs hoop in de verre verte dat we een volgend project misschien betaald krijgen”, klinkt de kersverse documentairemaker enthousiast.

De documentaire “Rini Veldboer: Uit het juiste hout gesneden” is vrijdagavond 17 februari om 21.00 uur voor het eerst te zien op Regio Noordkop TV. Daarna wordt hij in het weekend op alle even uren herhaald. Marsmans is vrijdagavond te gast in het Regio Noordkop radioprogramma “Radio Richard” om de totstandkoming van deze docu nader toe te lichten.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button