JeugdTexel

Op avontuur in Museum Kaap Skil

Advertentie:

Texel – In het entreegebouw van Museum Kaap Skil op Texel zijn twee nieuwe, spectaculaire tentoonstellingen te zien. Wereldreis, op de eerste verdieping, gaat over de wereldwijde handel in de 16e en 17e eeuw. Eeuwenoude opgedoken voorwerpen illustreren de verschillende bestemmingen en de handel die daar werd gedreven. In de tentoonstelling Palmhoutwrak vallen bezoekers van de ene verbazing in de andere: wat een enorme rijkdom zat er in dat 17e-eeuwse schip.

Topstuk is een bijna volledig intact gebleven zijden jurk van koninklijke allure. Kinderen vinden hun eigen avontuurlijke route in de tentoonstellingen. Zij kunnen hun oor te luisteren leggen tegen de schelpjes, die laag bij de grond hangen. Zo ontdekken ze heel andere dingen dan hun ouders, want het schelpje heeft haar eigen blik op de wereld. Favoriet bij kinderen is ook een groot opengewerkt schip; als een poppenhuis.

Op beide woensdagen in de voorjaarsvakantie geeft kunstenaar Paulien Valk tussen 14.00 en 16.00 uur een inloopworkshop striptekenen. Op de dins- en donderdagen zijn er rondleidingen door de tentoonstellingen en regelmatig vertelt een jutter over zijn avonturen in de jutterij. Kijk voor data en tijden op kaapskil.nl.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button