SportVideo

Video: Wind en regen trotseren voor een heerlijke bak met snert

Advertentie:

’t Veld – Je moet er wat voor over hebben, maar na 5, 11 of 16 kilometer staat er dan wel een heerlijke bak met snert te wachten. Met flinke wind en regen was het zondagochtend ook echt snert weer. De welbekende Snertloop in ‘t Veld kende dit jaar wat moeilijkheden met een andere start- en finishlocatie, desondanks kende de loop weer een nieuw recordaantal deelnemers.

De jaarlijkse Snertloop ging dit jaar iets anders dan normaal. De gebruikelijke start- en finishlocatie, vlakbij het sportcentrum van VZV, kon dit jaar niet worden gebruikt vanwege werkzaamheden. Er werd daardoor gestart vanaf J&T Bloembollen en daar konden deelnemers na een route van 5, 11 of 16 kilometer ook weer finishen. Het belangrijkste van de tocht veranderde niet, na afloop kreeg iedereen een bak met snert. Het was een loop waar veel familie en vrienden aan meededen, zowel jong als oud. “Mijn zoon liep voor mij, ik dacht die moet ik inhalen, maar dat lukte niet meer”, aldus een trotse vader.

Er stond een stevig windje en met tegenwind was het nog vrij zwaar. “Het eerste gedeelte had je wind mee en het tweede gedeelte de wind tegen, dus het was even 2,5 kilometer bikkelen”, aldus één van de deelnemers. Na afloop stonden er ruim honderd bakken met snert klaar: “De snert is binnen! Het is erg lekker, ik maak het vaak zelf en dan deel ik het ook uit”.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button