Den HelderSport

Amerikanen Den Helder Suns naar huis, aparte trainingschema’s

Den Helder – Door het Corona virus zijn alle sportevenementen en -trainingen afgelast. Dit betekent voor de Den Helder Suns dat nieuwe maatregelen zijn genomen.

Amerikaanse spelers zijn terug naar Amerika en kunnen als de competitie weer begint terug worden geroepen. “De spelers zelf vinden het natuurlijk super balen, maar snappen dat hun gezondheid het belangrijkst is”, vertelde James Meijer van de Suns maandag voor de microfoon van LOS radio. “Alle spelers krijgen hun eigen sportschema om hun conditie bij te houden.” De Suns verwachten ongeveer twee weken nodig te hebben om het wedstrijdgevoel terug te krijgen, als over weken de competitie weer kan worden hervat. De organisatie verwacht geen problemen met de sponsoren.

Alles wordt ongeveer zes weken opgeschoven, wat zou betekenen dat na hervatting de competitie langer doorgaat in de zomer. Er is nog geen besluit genomen over de vraag of, als de competitie niet kan worden hervat, de ploeg die nu op de eerste plek staat kampioen wordt. Dit omdat de verwachting is dat het seizoen uiteindelijk wel kan worden afgemaakt.

Luister via onderstaande link naar het interview met James Meijer.

Toon meer

Babette van Tongeren

Dit bericht is geplaatst door Babette van Tongeren. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Babette richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via babette@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button