Den HelderSport

Draaiboek ligt klaar voor Halve marathon in augustus

Den Helder – De organisatie achter de Halve van Den Helder was afgelopen weekend net het kabinet voor met het afgelasten van de halve marathon en de wandelhalve. “De nu genomen maatregelen kwamen niet echt als grote verrassing”, vertelt Sebastiaan Horn.

“Gelukkig hadden we zelf al de knoop doorgehakt. De marathon van Rotterdam, Enschede en Utrecht waren al afgelast en we kunnen natuurlijk geen risico lopen.” Het nieuwe bestuur van de marathon was bezig met de voorbereiding van hun eerste editie. “We hadden wel verwacht dat het een vuurdoop zou zijn, maar dit natuurlijk niet.” Veel zaken waren inmiddels al georganiseerd, maar het positieve is dat er nu wel een draaiboek ligt waarmee hopelijk later dit jaar alsnog een weekend kon worden georganiseerd. “We waren er nog net op tijd bij, net voor we de echt grote kosten gingen maken”, aldus Horn.

Het besluit tot afgelasting kwam uiteindelijk vrijdagmiddag. “Bij een van de bestuursleden thuis hadden we een extra bestuursvergadering en daar bleek dat we unaniem vonden dat we het niet door konden laten gaan.” Eind augustus is de nieuwe streefdatum “en we zullen er alles aan doen om het evenement dit jaar toch nog te laten plaatsvinden”, benadrukt Horn. “We zijn echter wel ook afhankelijk van andere partijen.” Horn sluit niet uit dat uiteindelijk wellicht alleen de wandeldag kan doorgaan.

Luister via onderstaande link naar het interview met Sebastiaan Horn:

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button