Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Gevolgen Corona in de regio (update)

Regio Noordkop – De eerste lijst met gevolgen van de Corona pandemie is inmiddels dusdanig lang, dat het tijd is voor een nieuwe. Ook in dit artikel proberen we zo goed als mogelijk te melden welke impact Corona heeft op de regio.

De selectiedag voor strandwachten van Stichting Strandexploitatie Noordkop, die gehouden zou worden op 4 april, is in verband met het Coronavirus uitgesteld naar zaterdag 2 mei. Mocht het dan ook niet door kunnen gaan, geldt 9 mei als reservedatum. Solliciteren op de functie van strandwacht kan nu tot 30 april.

De bibliotheken in de hele regio zijn gesloten, net als de bioscopen en filmhuizen.

Alle activiteiten in dorpshuis de Oude School in Wieringerwaard zijn in ieder geval tot en met 6 april opgeschort.

De Kunstuitleen is vanwege de Coronacrisis tijdelijk gesloten. De bedoeling is dat ze in ieder geval gesloten blijven tot woensdag 8 april. Het bestuur volgt de adviezen van de regering en het RIVM op om zo verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. De gezondheid en veilig van de mensen heeft bij de Kunstuitleen de hoogste prioriteit. De sluiting heeft gevolgen voor het inleveren van werken en de activiteiten in de Kunstuitleen, ze hopen op begrip van de mensen.

De op woensdag 18 maart geplande ledenvergadering van de Algemene Vereniging voor Oud-Militairen Den Helder (AVOM), in het MFC de Boerderij in de Schooten, gaat ook niet door.

De bedankmiddag van de Helderse Uitdaging, 27 maart, is afgelast.

Het bestuur van de Seniorenmiddag Den Helder heeft besloten om de middag, die gepland staat op woensdag 8 april in schouwburg De Kampanje, geen doorgang te laten vinden. Deze beslissing is genomen naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het Corona-virus.

De TESO neemt geen contant geld meer aan op de veerdienst naar Texel. Reizigers moeten bovendien in de auto blijven zitten en voetgangers en fietsers zoveel mogelijk verspreid.

Univé heeft alle winkels gesloten. “Omdat we veiligheid en zekerheid belangrijk vinden, nemen we geen enkel risico dat de gezondheid van onze leden, samenwerkingspartners en medewerkers in gevaar brengt. Onze medewerkers werken zoveel mogelijk thuis om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.”

Cultuurschuur Wieringerwerf is ook dicht voor het publiek. “Met ingang van vandaag zijn we uitsluitend nog open voor het publiek van Starlet, dat betekent dat we voor het publiek slechts geopend zijn van 8 uur ’s morgens tot kwart over acht.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button