Hollands KroonPolitiek

Hollands Kroon verscherpt maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Anna Paulowna – In navolging van de extra maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus heeft ook gemeente Hollands Kroon besloten de huidige regels aan te scherpen. Scholen, horeca en sportclubs zijn voorlopig tot 6 april gesloten.

Het Contactcentrum van Hollands Kroon is vanaf heden bereikbaar op een tijdelijk telefoonnummer, 088 – 321 5010 wat medewerkers van de gemeente in staat stelt om vanuit huis te werken. Het verzoek vanuit de gemeente is om zoveel mogelijk via (het contactformulier van) de website en social media als Facebook en Twitter contact op te nemen. “We zijn al gewend om op die manier uw vragen te beantwoorden en blijven dat doen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Hollands Kroon.

Ondersteuning door boa’s
Voor de dienstverlening geldt dat alles wat noodzakelijk is, wordt opgepakt maar zaken die ook later uitgevoerd kunnen worden, stelt de gemeente uit. Ook hiervoor geldt het verzoek om vooral digitaal contact met de gemeente op te nemen als dat noodzakelijk is.

De bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) van Hollands Kroon zijn de komende periode zichtbaar aanwezig om horeca-eigenaren, sportverenigingen en anderen die daar behoefte aan hebben, te ondersteunen bij de toepassing van de maatregel om hun zaak te sluiten.

Bijeenkomsten afgelast
Alle vergaderingen en bijeenkomsten van de gemeenteraad zijn afgelast: beeldvormende vergaderingen, werkgroepen, inloopspreekuur, commissies, fractievergaderingen in het bestuurscentrum en de raadsvergadering van 26 maart. De RRN vergadering en het bezoek van de Commissaris van de Koning waren al geannuleerd.

“De impact op onze samenleving is enorm en hebben we nog niet eerder meegemaakt. Inwoners, zorgpersoneel, onderwijzers, ondernemers groot en klein, leerlingen, kinderen: het raakt ons allemaal. We realiseren ons dat dit veel van ons allen vraagt en nog gaat vragen. We danken de inwoners bij voorbaat dat zij dit samen met ons gaan doen. We zullen met elkaar de strijd aangaan tegen dit virus, zodat onze ouderen, de kwetsbaren en verder iedereen die zorg nodig heeft, dit kan blijven krijgen. En dat de mensen die ook in onze gemeente aan de lat staan om hen te verzorgen en de mensen die de boel draaiende moeten houden, dit kunnen blijven doen. Neem daarom alstublieft de maatregelen in acht, waaronder het afstand houden. Zorg voor elkaar. We houden u op de hoogte.”

De gemeente Hollands Kroon volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. Als daar aanleiding toe is, zal de website, facebookpagina en twitter van de gemeente worden voorzien van nieuwe informatie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button