Den HelderZakelijk

Horeca begrijpt de maatregelen en hoopt op snelle oplossing

Advertentie:

Den Helder – Timo de Vries (Kade60) beleefde zondag, net als voor horecaondernemers, een bijzondere dag. “Om tien over half zes hoorden we dat we om zes uur de deuren moesten sluiten. Dat hebben we gedaan, maar wel de aanwezige gasten uit laten eten en daarna zijn we begonnen met opruimen.”

“De gasten reageerden gelukkig heel goed. Ze wensten ons sterkte en beloofden over drie weken weer terug te komen.” Hoewel de consequenties voor het bedrijf groot zijn, staat De Vries wel achter de nu genomen maatregelen. “Drie weken dicht betekent natuurlijk heel veel. Personeel heeft geen werk, de maandelijkse lasten gaan gewoon door. We moeten maar wat andere klusjes gaan doen, maar eerst alle voorraden en versartikelen opruimen. We gaan niet nu opeens bezorgen, daar is al genoeg aanbod voor in Den Helder.”

De ondernemer hoopt dat zijn zaak over drie weken weer open mag en dat de overheid, zoals nu gezegd wordt, inderdaad te hulp schiet.

Luister via onderstaande link naar het interview met Timo de Vries:

Te snel
Collega-ondernemer Carlo Assorgia zat zondagmiddag naar de persconferentie te kijken en schrok best. “Het was toch een beetje tegen het asociale aan dat je te horen kreeg dat binnen twintig minuten het restaurant leeg moest zijn. We begrijpen de maatregel en de ernst, maar een klein beetje voorbereiding was prettig geweest.”

“De schade is dat alle kosten doorlopen en de inkomsten nu natuurlijk miniem worden. Wij hebben een groot bedrijf met alles bij elkaar (pizzeria, Club7, 4711, Odeklonje) meer dan honderd medewerkers. We bezorgen nog wel, maar dat is zo’n vijf procent van de normale inkomsten. Zeker nu iedereen aan het hamsteren is geslagen (schappen leeg, koelkasten vol) verwacht ik dat het ook even duurt voordat het bij de bezorgbestellingen weer als normaal is.”

Als straks de horeca weer open mag is het volgens Assorgia nog maar zien of iedereen dan weer direct naar de restaurants komt. “Het wordt de komende tijd in elk geval flink interen op de financiën, zelfs met de hulp die nu is beloofd.”

Luister via onderstaande link naar het interview met Carlo Assorgia:

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button