Den HelderHollands Kroon

Mensen bieden elkaar massaal hulp aan

Regio – Corona heeft ons dagelijks leven nu al flink beïnvloed. Veel mensen zijn gaan hamsteren in supermarkten en gaan zo veel mogelijk contact uit de weg. Het is al bekend dat ouderen en zieken het meest vatbaar zijn voor ergere gevolgen van dit virus, maar dat betekent niet dat we ze in de kou laten staan.

Voor studenten is het een rustige tijd. Scholen zijn dicht, de meeste bijbaantjes gaan ook niet door en uitgaan met vrienden zit er ook niet meer in. Om toch wat voor andere te kunnen betekenen zijn op Facebook veel oproepen gedaan voor hulpbieders. Mensen willen oppassen, boodschappen doen voor anderen en nog veel meer. Het mooie van een periode als dit is dat mensen er voor elkaar zijn, ondanks al deze chaos.

Niet alleen studenten, maar ook mensen die nu thuiszitten zijn heel behulpzaam. Bijvoorbeeld Linda Rose Smit, ze heeft op Facebook en Twitter een oproepje gedaan naar mensen die hulp nodig hebben. Voor nu heeft nog niemand gereageerd, maar ze verwacht dat hier nog wel verandering in komt. “Mensen zitten geïsoleerd thuis en kunnen geen kant op, ik probeer te helpen waar het kan”, aldus Linda Rose Smit.

Naast mensen die hulp aanbieden zijn er ook groepen voor mensen die hulp willen vragen. Iemand kan daar een vraag naar hulp achterlaten en iedereen die daar in de buurt woont kan erop reageren om te helpen. Een van die groepen is bijvoorbeeld Vrijwillige Coronahulp Den Helder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button