Den HelderHollands Kroon

Wisselende reacties op maatregelen rond corona

Regio – Het kabinet maakte zondag in een persconferentie bekend dat alle scholen, horeca en sportclubs tot en met 6 april dicht moeten blijven. Dat zorgde op social media voor reacties bij mensen en niet iedereen kan de maatregelen waarderen.

“Belachelijk dat horeca pas een uur van tevoren te horen krijgt dat ze direct moeten sluiten”, meent Michael Pen. “Dit had veel beter gecommuniceerd moeten worden.” Suzanne Pronk hoopt niet dat ook de winkels gaan sluiten. “Ik ga begin april verhuizen naar Den Helder. Heb al maanden geleden schoonmaak en verzorgingsmiddelen ingeslagen en om dan ook al twee verhuisdozen vol eten te halen wordt een beetje zwaar. Richard Klupper reageerde hierop: “Terecht je kan het beter voor zijn en niet de ellende op te zoeken.”

“Wie gaat de horeca compenseren? De huur moet wel betaald worden”, reageert Tjörven Stienen. De VVD Den Helder wil uitstel lokale belastingen voor ondernemers en zo zijn er vele oproepen om toch in deze tijd vooral de lokale ondernemers te steunen. “Laten we even wachten tot alles weer rustig is en daarna massaal dat doen wat we nu even niet doen. Allemaal naar de kapper, kroeg, restaurants en andere ondernemers die het zwaar hebben”, aldus Nancy Grootendorst.

Het nieuws dat de horeca dicht moest leidde ook tot grote rijen bij de coffeeshops in de regio. “Oude tijden herleven in de Helderse Koningsstraat. Lang geleden dat het daar zo druk is geweest”, merkte Peter Duijn op via Facebook. Tiddo Wester ziet het probleem niet echt: “Joh, laat de shop gewoon open. Naar binnen kopen en d’r weer uit, 1 voor 1. Geen probleem lijkt me toch?? Een alcoholist kan toch ook gewoon naar de buurtsuper voor pils.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button