Den HelderJeugdPolitiek

Scholieren kiezen voor de VVD

Regio Noordkop – Als het aan leerlingen van het voortgezet onderwijs en studenten van het mbo ligt, zou de VVD de grootste partij bij de Tweede Kamerverkiezingen worden. De VVD bemachtigt 32 zetels op basis van 20,1% van de stemmen. De VVD kon dit jaar rekenen op 20,1% van de stemmen, gevolgd door D66 met 16,8% van de stemmen. Op basis daarvan bemachtigt de VVD 32 zetels en D66 27 zetels. GroenLinks sluit dit jaar de top drie met 15,4% van de stemmen en dus 24 zetels.

Ook op het Lyceum aan Zee werden scholierenverkiezingen gehouden en ook hier kwam de VVD als winnaar uit de stembus. Van de scholieren stemden er 102 (29,91 procent) op de partij van Mark Rutte. Op de tweede plek eindigde GroenLinks (11,44%), nog net voor D66 (11,14%). De vierde plek is voor de PVV en de top 5 wordt gecomplementeerd met het CDA. Het Forum voor Democratie eindigde op plek 6.

Ook nieuwe partijen kregen van de Helderse scholieren enkele stemmen. Zo waren er 9 voor de Feestpartij, 8 voor Bij1, 7 voor JA21 en 5 voor VOLT. Klik hier voor de volledige uitslag van de Helderse scholierenverkiezing.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button