Noord-Holland

Thuiswerkbaas gezocht

Regio Noordkop – De Veiligheidsregio en gemeenten in de regio Noord-Holland Noord zoeken thuiswerkbazen, die willen delen hoe zij het werken van huis uit voor hun werknemers hebben georganiseerd. Met hun inspirerende verhalen kunnen zij andere ondernemers helpen het thuiswerken (nog) beter te regelen. De zoektocht gaat 16 maart, op de dag van de thuiswerker, van start.

“Werk thuis, tenzij het niet anders kan”, is het devies van de Rijksoverheid. Door niet of slechts deels naar het werk te gaan, hebben mensen minder fysiek contact en kunnen coronabesmettingen voorkomen worden. Veel mensen werken al van huis uit, maar uit onderzoek blijkt dat dit nog beter kan. Dus lanceren veiligheidsregio en gemeenten de campagne “Thuiswerken werkt”. Wekelijks willen zij een ondernemer uit de regio zijn of haar verhaal laten doen en antwoord laten geven op vragen als: “Hoe zorg jij op afstand voor je medewerkers? Hoe faciliteer je het thuiswerken? Hoe heb je de ICT geregeld? Hoe zorg je voor verbinding tussen de medewerkers? Hoe zorg je ervoor dat ze zich niet over de kop werken?”

Verhalen delen
De ervaringen van deze thuiswerkbazen kunnen voor anderen een positief voorbeeld zijn. Op social media en websites worden de verhalen gedeeld. Ondernemers die met hun verhaal anderen willen inspireren, kunnen zich aanmelden op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button