Cultuur/NatuurUitgaan

College ‘Vrouwen in de Kunst’ door Juliette Verhofstad

Hollands Kroon – Dit jaar organiseert Zin in Oosterland een flink aantal lezingen. Juliette Verhofstad is kunstdocent en beeldend kunstenares en zal verspreid over het jaar 2022 vier kunstcolleges verzorgen. De eerste vindt plaats op 24 maart met als onderwerp ‘Vrouwen in de Kunst’.

Over het algemeen zijn er meer mannelijke, dan vrouwelijke kunstenaars. Toch zijn er een aantal vrouwen die bijzondere kunst hebben gemaakt. Judith Leyster en Artemisia Gentileschi zijn voorbeelden uit de 17e eeuw, Camille Claudel uit de 19e eeuw. Barbara Hepworth vervaardigde in de 20e eeuw abstracte beelden met gaten erin. Haar sculpturen zullen in de zomer in de tuinen van het Rijksmuseum getoond worden.

Georgia O’Keeffe wordt gezien als een belangrijke figuur in de Amerikaanse kunst vanaf ongeveer 1920. Haar werk neemt een baanbrekende positie in binnen de Amerikaanse schilderkunst en speelt zich af in het grensgebied tussen figuratie en abstractie. Niet alleen deze kunstenaressen passeren de revue, maar ook Therèse Swartze, de Amsterdamse Joffers en Jeanne Bieruma Oosting.

Zin in Oosterland nodigt belangstellenden van harte uit voor dit boeiende kunstcollege op donderdag 24 maart 2022 om 20.00 uur in de Oosterlanderkerk, Kerkweg 22 te Oosterland, Wieringen. De kerk is open vanaf 19.45 uur. Toegang bedraagt €10,-. Er wordt vriendelijk verzocht om dit bedrag contant te betalen.

De Oosterlanderkerk heeft een rijk cultureel jaarprogramma in de planning. Check hiervoor steeds de agenda op de site www.zininoosterland.nl.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button