Den HelderPolitiek

Den Helder stuurt college naar Italië voor European Maritime Day 2022

Den Helder – Burgemeester Jan de Boer en een aantal wethouders zullen in mei afreizen naar Italië voor de European Martime Day (EMD) in Ravenna. Daar zullen zij deelnemen aan een gesprek met bestuurders van steden met een soortgelijk profiel als Den Helder. Vorig jaar was de EMD in Den Helder. In de voorbereiding daarop bleek al dat Den Helder veelal dezelfde uitdagingen heeft als bijvoorbeeld Brest, Cork, Kiel en Ravenna.

Een gesprek met bestuurders van deze steden zou daarom kunnen leiden tot nieuwe inzichten. Vanwege de coronamaatregelen is er voor deze relevante gesprekspartners tijdens de conferentie in mei 2021 geen gelegenheid geweest om naar Den Helder te komen. Dat gesprek moet er nu toch komen en zal plaatsvinden in Ravenna. De stad ligt in het noorden van Italië, aan de Adriatische Zee.

De gelijksoortigheid van steden als Brest, Cork, Kiel, Ravenna en Den Helder zit volgens het college in het feit dat zij allen een zeehaven hebben, een marinebasis, zich richten op de energietransitie en toerisme en moeten omgaan met de gevolgen van de klimaatverandering. Daarnaast hebben zij allen maritieme onderzoeksinstituten en moeten zij rekening houden met een kwetsbaar natuurgebied. Het delen van kennis kan allen ten goede komen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button