Hollands Kroon

Energietoeslag €800 kan vanaf 15 april worden aangevraagd

Advertentie:

Hollands Kroon – Het Rijk heeft 15 maart bekendgemaakt dat de gemeente Hollands Kroon de eenmalige energietoeslag van €800,- mag uitbetalen. Voordat zij deze kan uitbetalen, moet de gemeente achter de schermen nog het een en ander regelen. Inwoners kunnen daarom pas vanaf 15 april een aanvraag doen via de gemeentewebsite. De voorwaarden die hiervoor gelden worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Inwoners met weinig geld, die bij de gemeente bekend zijn, krijgen vanzelf de toeslag. Deze inwoners krijgen hierover bericht van de gemeente. Zij hopen de toeslag in april aan deze inwoners uit te keren.

Voor mensen die een bijstandsuitkering krijgen en voor wie deze €800,- niet genoeg is om rond te komen, kunnen aanspraak maken op een verhoging van de uitkering. Dit is maximaal €150,-. Alleen mensen in heel moeilijke situaties kunnen hier gebruik van maken. Dit wordt per geval beoordeeld.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button