Cultuur/Natuur

Help de padden veilig over te steken

Den Helder – Binnenkort worden padden wakker uit hun winterslaap. Werkgroep Vrijwillig Landschapsbeheer Den Helder heeft daarom onlangs weer emmers ingegraven langs de weg bij het oversteekgebied. De padden trekken in het voorjaar vanuit de Donkere Duinen naar het water om eitjes te leggen en moeten daarbij de Jan Verfailleweg oversteken.

Omdat ze zich maar traag bewegen, lopen ze het risico overreden te worden door auto’s. Daarom zijn er emmers naast de weg ingegraven en wordt er gaas gespannen, zodat de padden tijdens hun tocht niet zelf de weg op kunnen lopen, maar in de emmers vallen. Vrijwilligers halen ze elke ochtend uit de emmers en zetten ze veilig de weg over.

Op zondag 20 of 27 maart kunnen kinderen tussen zes en twaalf jaar oud meehelpen bij het redden van de padden tijdens de paddentrekexcursie van De Helderse Vallei. Bij de start van de excursie wordt uitleg gegeven over de paddentrek en daarna gaan de deelnemers aan de slag om de padden te redden. De excursie duurt van 8:30 tot 9:30 uur en kost € 1,00 per persoon.

Aanmelden
Aanmelden kan via de website of 0223 612555. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats. De excursie start vanaf het parkeerterrein bij Duinoord.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button