Jeugd

Leerlingen krijgen les van wethouder Pieter Kos

Den Helder – De leerlingen van de bovenbouw van Sarkonschool De Windwijzer in Den Helder hebben een bezoek gebracht aan stembureau 11, dat vandaag is gesitueerd in de gymzaal van de school. De leerlingen werden in het stembureau ontvangen door wethouder Pieter Kos.

Na een voorbereiding in de basisgroep hebben zij met de wethouder een gesprek gehad over de werking van het stembureau en de taken en de functie van de gemeenteraad.

Het bezoek aan het stembureau is onderdeel van het vakgebied actief burgerschap. Burgerschap gaat over de ontwikkeling van leerlingen tot democratische burgers: met respect voor elkaar, voor de democratie en voor de vrijheden die iedereen heeft.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button