Cultuur/NatuurHollands Kroon

Lions Kale Takkenloop 2022 een succes

Hollands Kroon – Tweehonderd wandelaars hebben op zondag 13 maart genoten van de Lions Kale Takkentocht door de bossen van de Wieringermeer. Er waren twee mooie tochten uitgezet, een van 17 kilometer en een van 10 kilometer.

De wandelaars startten verspreid over de morgen, ieder half uur een groep van ongeveer 40 personen. Hierdoor werd het niet massaal, de deelnemers hadden voldoende rust en ruimte om te genieten van de natuur en het wandelen. Er was daarnaast genoeg mogelijkheid om te socialiseren, het was een uitstekende gelegenheid om andere wandelaars te ontmoeten en bij te praten met bekenden in de buitenlucht.

De Lions laten weten dat ze dit jaar een sober evenement opgezet hadden onder de druk van de coronamaatregelen. Zij hopen dat ze volgend jaar weer wat meer gastvrijheid kunnen bieden en de wandelaars mogen verrassen met een kopje koffie of een beker snert. De club is al druk bezig om de Lions Kale Takkenloop 2023 op te zetten.

Wat de Lions op prijs hebben gesteld is dat sommige wandelaars na afloop van de tocht verbetersuggesties bespraken met de organisatie. Zo zou er halverwege de 17 kilometer eventueel een rustpunt in de route kunnen komen. Op deze manier maken de Lions samen met de wandelaars de Lions Kale Takkenloop een nog groter succes.

Een aantal mensen hebben de club terzijde gestaan bij de organisatie en tijdens het wandelen. Zij danken Niek (website), Bert (Wieringernieuws), Marjolein en Sia (team vergunningen van de gemeente), Ellen (Holland Boven Amsterdam), Wilma en Chris (fotoreportage), Fedde, Jaap, Carolien en Linda (EHBO), Mikal (Staatsbos) en Gidus en Sasja (Snippenwei).

De wandelaars helpen ons helpen!
Omdat de Lions weinig kosten maken kan het overgrote deel van de opbrengst naar goede doelen gaan. Zij zullen binnenkort bekendmaken wat ze met de opbrengst gaan doen. De Lions hopen volgend jaar, dan weer in januari, samen met een hoop nieuwe deelnemers te wandelen tijdens de Lions Kale Takkentocht 2023.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button