Den Helder

Stadspartij Den Helder maakt zich zorgen over verdeling gemeentefonds

Advertentie:

Den Helder – De stadspartij Den Helder maakt zich grote zorgen over de komende verdeling van het gemeentefonds.

De nieuwe verdeling van het gemeentefonds zou aanvankelijk ingaan op 1 januari 2021. De invoeringsdatum is echter een jaar uitgesteld om aanvullende berekeningen uit te voeren: eerdere modellen resulteerden in (te) grote verschillen met de huidige verdeling van het rijksgeld over de gemeenten. Met name kleine en middelgrote gemeenten gingen er daarin financieel erg op achteruit, terwijl het geld nu al een probleem is.

Herijking van het gemeentefonds is nodig, omdat in de loop van decennia een scheefgroei is ontstaan, waardoor sommige gemeenten meer kregen dan waar ze in feite recht op zouden hebben en andere gemeenten juist niet. “De problematiek is divers en het water staat aan de lippen bij Den Helder en diverse gemeenten. Laten we hopen dat de uiteindelijke toedeling van het fonds, geënt is op de daadwerkelijke problematiek”, aldus de Stadspartij.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button